spelers voetbalNieuws Transfers 

FC Utrecht aan de slag met Benamar

Bijzonder transfernieuws uit Utrecht: Benaissa Benamar gaat aan de slag bij FC Utrecht. Dit is een verrassende keuze, aangezien de 23-jarige centrale verdediger van Telstar op weg leek naar de Italiaanse Serie A. Tot een akkoord kwam de verdediger niet, waarna FC Utrecht besloot om door te pakken. Doordat de jonge verdediger midden in het seizoen aansluit, krijgt hij een half jaar de tijd om te acclimatiseren aan de club. Het is immers nogal een stap, van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. Gezien zijn goede spel bij Telstar is de potentie voor een doorbraak er zeker. Een ander pluspunt is het feit dat de verdediging van FC Utrecht schaars is. Er liggen dus kansen voor Benamar.

Transfer naar Sassuolo viel in het water

Eigenlijk is het verrassend dat we Benaissa Benamar nog op de Nederlandse velden kunnen bewonderen. Afgelopen zomer leek het er namelijk op dat hij een transfer naar de Serie A zou maken, specifiek naar Sassuolo. De transfer viel echter in het water. Tijdens de winter transferperiode was Sassuolo wederom geïnteresseerd, maar het kwam niet tot een akkoord. Hierop besloot FC Utrecht om door te pakken en de jonge verdediger te contracteren. Een slimme keuze, zeker gezien de omstandigheden waar de club nu in verkeert.

Weinig versterkingen voor FC Utrecht

Net als de meeste Eredivisie clubs wordt ook FC Utrecht geraakt door de Coronacrisis. Door de gemiste inkomsten uit recettes is er nauwelijks budget om aankopen te doen. Er zullen dan ook eerst spelers verkocht moeten worden, wil FC Utrecht überhaupt nog spelers kunnen kopen. Verder zullen ze het moeten doen met slimme aankopen die of heel weinig geld kosten of spelers die gratis gecontracteerd kunnen worden. Benaissa Benamar is hier een goed voorbeeld van.

Benamar is dus de eerste winterse versterking voor de club uit Utrecht. Of er nog meer versterkingen gaan volgen is zeer de vraag, onder meer door de hierboven beschreven omstandigheden. De vraag is of deze impulsen genoeg zijn. FC Utrecht sprak aan het begin van het seizoen de ambitie uit om de top 4 (Ajax, PSV, Feyenoord en AZ) te bedreigen, maar tot op heden is hier weinig terecht van gekomen. Het is voor de club te hopen dat hun tweede seizoenshelft een stuk beter gaat worden.

Related posts

Leave a Comment