FC utrecht kledingNieuws Transfers 

Daniels van PSV naar FC Utrecht

Djenairo Daniels maakt de overstap van PSV naar FC Utrecht. Na de transfer van Benaissa Benamar van Telstar naar FC Utrecht slaat de Eredivisie club dus wederom een slag op de transfermarkt. Daniels is afkomstig uit de jeugd van PSV. Hij maakte dit seizoen zijn debuut bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Tot een debuut bij het eerste van de club uit Eindhoven kwam het nog niet. Technisch directeur Jordy Zuidam is lovend over de 19-jarige spits, die hij omschrijft als ‘atletisch en sterk’. Daniels stond al een tijdje op de lijstjes van de scouts van de Utrechtse club. Nu heeft hij dus ook daadwerkelijk de overstap naar de club gemaakt.

Waarom kiest Utrecht voor Djenairo Daniels?

Een jeugdspeler van PSV is een flinke slag voor FC Utrecht. Daniels wordt al tijden gescout, en FC Utrecht ziet de transfer dan ook als flinke winst. De jonge spits van 19 staat bekend om het vlammende schot dat hij kan afvuren met zijn linkerbeen. Ook zijn de jeugdcoaches van PSV te spreken over zijn inzet en discipline. Daniels tekent een contract tot 2023 bij de club. Bovendien is er in zijn contract een optie voor nog een seizoen opgenomen. De spits zal wel eerst aansluiten bij Jong FC Utrecht, maar met een beetje geluk kan hij de weg naar boven snel vinden.

FC Utrecht en winteraankopen

Naast Djenairo Daniels heeft FC Utrecht tijdens deze winterse transferwindow tevens Benaissa Benamar aangetrokken. Deze jonge verdediger kwam over van Telstar. Het is duidelijk dat de Utrechtse club een aankoopbeleid voert dat niet alleen gericht is op de toekomst, maar ook op het vinden van koopjes. Elke Eredivisie club wordt geraakt door de Coronacrisis, en FC Utrecht is geen uitzondering op deze regel. Geld voor nieuwe spelers is er dan ook niet, tenzij er spelers verkocht kunnen worden.

Of dit nog gaat gebeuren, zal de tijd ons leren. In principe mogen spelers met weinig uitzicht op speeltijd weg bij de club. Het is de vraag hoeveel deze spelers de club nog gaan opleveren en hoeveel van deze inkomsten gebruikt mogen worden voor transfers. FC Utrecht moet het daarom hebben van koopjes en spelers die het gratis kan contracteren. Djenairo Daniels is hier een goed voorbeeld van. De toekomst zal ons leren wat het rendement van deze transfer zal zijn.

Related posts

Leave a Comment