Sneijder en Van BommelNieuws Trainers 

Van Bommel en Sneijder lijken interesse te hebben in duo trainerschap FC Utrecht

De geruchten dat Mark van Bommel het wel ziet zitten om samen met Wesley Sneijder trainer te worden bij FC Utrecht lijken nu toch echt waar te zijn. Er werd al over dit duo gespeculeerd, maar zoals de kaarten er nu bijliggen lijkt het er toch op dat het meer dan alleen een gerucht is.

Veronica Inside

De geruchtenmolen over het trainersduo Van Bommel en Sneijder werd in werking gezet toen FOX Sports presentator Jan Joost van Gangelen het idee de wereld in bracht. Na zijn uitspraak bleef het even stil omtrent deze interesse, totdat Hans Kraay junior de geruchten leek te bevestigen in een uitzending van Veronica Inside. Als een van de vaste tafelgasten van het voetbalpraatprogramma van Talpa werd Kraay gevraagd naar de situatie. Hier zei hij tussen neus en lippen door dat bepaalde namen aan het pushen waren om de positie en noemde daar even vlug de namen van Sneijder en Van Bommel achteraan.

In gedachte gehouden

Sinds oud-trainer John van der Brom vertrok naar Racing Genk, wordt de positie van trainer ingevuld door de interim trainer van FC Utrecht René Hake. Eigenaar van de club Frans van Seumeren lijkt nog op zoek te zijn naar een vaste coach. In de uitzending van Veronica Inside heeft Hans Kraay junior het over jongens ‘die er wel een flinke smak geld tegenaan willen gooien’.

Kraay junior bevestigt dat Van Seumeren het duo in het achterhoofd houdt als interessante vulling voor de positie. Er is nog geen concreet aanbod gekomen vanuit Utrecht naar beide heren, maar volgens Kraay wordt de druk wel steeds meer opgevoerd.

Meningen verschillen

Hans Kraay denkt ook al precies te weten hoe de samenstelling eruit zou komen te zien. Hij vermoedt dat Van Bommel dan hoofdtrainer wordt, met Rick Kruys als eerste assistent en Sneijder als tweede assistent. Dit zou volgens de commentator van FOX Sports goed uitkomen, aangezien Wesley Sneijder nog niet zijn verplichte papieren heeft om als trainer aan de slag te gaan.

Niet iedereen aan tafel bij het programma is het eens met Kraays uitspraken. Vaste tafelheer van het programma Johan Derksen ziet de samenstelling namelijk helemaal niet zitten. Hij verwacht dat als Van Bommel trainer wordt bij Utrecht, dat hij liever zelf zijn volledige technische staf bij elkaar zoekt. De analist voegt daaraan toe dat de interesse van Van Seumeren waarschijnlijk vooral is aangezien er vanuit de achterban zo gepusht wordt.

Seizoen afmaken

Derksen is ook niet helemaal te spreken over de interim trainer. Zo zegt de analist dat hij vindt dat Hake teveel van de toren blaast. Alsof hij degene is die het voetbal heeft uitgevonden, noemt de bekende snor het. Volgens de analyticus knapten vrijwel alle clubs waar Hake heeft gewerkt af op de manier van hoe hij als het ware “bluft” over zijn kennis van voetbal.

De VI-analist laat weten dat FC Utrecht ook interesse heeft in andere coaches. Zo kwam Henk Fraser al een keer langs en lijkt de club ook interesse te hebben in de Duitse trainer van Heracles Almelo, Frank Wormuth. Toch zegt Derksen dat het de meest verstandige keuze is dat Hake het huidige seizoen zelf af moet maken en dat er na de zomerreces weer gekeken kan worden naar wie hem vervangt.

Related posts

Leave a Comment