rolstoel manIconen Nieuws 

Mihai Nesu kan weer zelfstandig eten: zo gaat het nu met hem

Mihai Nesu, ken je hem nog? Deze verdediger was één van de meest geliefde spelers van FC Utrecht, totdat het noodlot toesloeg. Tijdens een training ging hij in duel met één van zijn ploeggenoten. Dit is natuurlijk niet meer dan normaal, ware het niet dat hij bij zijn val verkeerd terecht kwam. Tijdens zijn val brak hij een nekwervel. Al snel voelde de Roemeense linksachter dat het niet goed was. Hij had geen gevoel meer in zijn armen en benen, en ook in de rest van zijn lichaam had hij weinig gevoel. Dit incident vond plaats in 2011. Inmiddels zijn we alweer bijna een decennium verder. Hoe gaat het nu met Mihai Nesu?

Mihai Nesu: revalidatie en herstel

Al snel werd duidelijk dat een volledig herstel er niet meer in zat en dat de voetballer verlamd was geraakt. Een harde klap voor een topsporter die toentertijd pas 29 jaar was. De voetballer was nog volledig in de bloei van zijn leven. Niet alleen werd duidelijk dat topsport er niet meer in zat, maar ook zou hij de rest van zijn leven moeten spenderen in een rolstoel. Het etaleert het sterke karakter van de Roemeen dat hij niet bij de pakken neer ging zitten, maar dat hij besloot om vol voor zijn revalidatie te gaan. Hij wist dat hij niet meer de oude zou worden, maar hij besloot zijn best te doen om zoveel mogelijk verbeteringen te maken. Dezelfde kwaliteiten die hem een ijzersterke verdediger maakten, zouden hem nu helpen bij zijn revalidatie.

Revalideren na een ongeval of operatie is altijd een langere weg dan men denkt. Je moet niet rekenen op een wonder waardoor je weer ineens de oude bent. Je dient kleine stappen te zetten. Zo benaderde Nesu ook de situatie. Elke kleine vordering was weer een stap vooruit. In 2011 begon Mihai Nesu met revalideren. Waar hij voorheen bijna niets meer kon, is het inmiddels mogelijk dat hij op zomerse en warme dagen in zijn eentje naar buiten kan aan de hand van zijn rolstoel. Dit is bijna miraculeus gezien waar hij vandaan komt.

Daarnaast kwam na een aantal jaar het nieuws naar buiten dat hij weer wat gevoel terug had in zijn rechterbovenarm en schouder. Er is zelfs een machine gemaakt waardoor de ex-voetballer op eigen benen kan staan. In 2021 kwam er wederom goed nieuws naar buiten: Mihai Nesu kan weer zelfstandig eten. Het toont eens te meer de mentale kracht van de Roemeen aan. Wij hopen van harte dat hij zulke stappen kan blijven zetten.

Related posts

Leave a Comment